En mysig semester i Makedonien

Crille 05 Mar , 2015 0 Comments Makedonien, Resa Ohridsjön, Skopje

Jag var på semester i somras och ville testa på ett ställe som jag aldrig tidigare hade åkt till och något som inte är så väldigt exploaterat och turistigt. Jag bestämde mig för Makedonien och det ångrar jag inte. Det var otroligt fint. Det var ingen chartersemester utan jag funderade ut en plan på hur jag kunde göra en billig och spännande semester. Jag hittade ett billigt flyg ner till Skopje.

Därefter tog jag mig till Ohrid som är en gammal och charmig liten stad. I denna gamla stad som hade stor betydelse i regionen runt år 1000 finns det en hel del historia att beskåda, vilket jag tycker är spännande. Bland annat besökte jag en borg som tillhörde tsaren Samuil. Den är numera restaurerad och är fint upplyst på natten. Men Ohrid är inte bara historia utan ligger även fint vid Ohridsjön och lockar till sig en hel del turister. Jag kunde utan problem ta mig ett härligt bad vid stränderna. I övrigt promenerade jag runt och gick på kullersten som lagts redan under romarriket.

Vid Ohridsjön besökte jag också staden Struga. Det är en mysig stad som är betydligt lugnare än Ohrid. Det jag gillade var att den bjöd på en blanding av olika kulturer med bazarer, kyrkor och moskéer. Där spenderade jag två lugna dagar och läste på stranden och åt god mat i centrum.

Jag tyckte även väldigt mycket om byn Pestani med sina fina stränder. Att jag gillade stället berodde inte så mycket på sevärdheter, förutom en nationalpark, utan det var istället själva stämningen som jag gillade.

Slutligen innan jag åkte hem besökte jag huvudstaden Skopje. Där var det betydligt mer liv än i de lugna småstäderna längs Ohridsjön. Men även här finns massa kultur och historiska platser. Jag önskar att jag hade haft lite extra tid för Skopje för det var en väldigt trevlig stad.