En underbar resa till Budapest

Crille 14 Maj , 2015 0 Comments Resa, Ungern Budapest, sevärdheter

2345

45210

Jag var nyligen i Ungern på en kort semester med min flickvän. Vi var lite trötta på solsemestrar och kände istället för lite kringvandring, kultur, god mat och så vidare. Till vår positiva överraskning märkte vi att det inte var speciellt dyrt. Vi hade framförallt tänkt oss att stanna i huvudstaden Budapest. Vi ville dessutom resa ganska lätt och behövde bara handbagage. Det gick därför bra att hitta riktigt prisvärda flygbiljetter. Vi stannade på ett hotell som heter Palazzo Zichy som är ett helt okej hotell och som dessutom ligger i ett kanonområde för att kunna gå runt och titta på stan.

Budapest var jättefint. Vi hade hört att det var fint men vi visste inte så mycket om staden, vad som fanns att titta på och besöka. Vi besökte terminalbadet Szechenyi som även ligger i ett fint område med många romerska byggnader. Uppe på Gellerberget fick vi en mycket fin utsikt över staden. Där fanns även ett känt befrielsemonument. I närheten fanns dessutom ett slott. Parlamentet besökte vi också. Byggnaden är riktigt maffig. Vi besökte också ett par skoskulpturer som tydligen symboliserar nazisternas närvaro och ockupation

I allmänhet var det som sagt billigt och vi kunde äta helt okej för en överkomlig peng. Men vi blev nyfikna på lite extra lyx och besökte restaurangen Onyx som har en stjärna i Guide Michelin. Det var jättegott och faktiskt inte speciellt dyrt heller. Restaurangen ligger vid torget Vörösmarty. Vi drack även gott vin och öl. Som tur var promenerade en massa så att vi brände nog lika mycket kalorier som vi satte i oss. Vi gick faktiskt så mycket under dagarna att mina fötter svullnade upp och jag kände knappt igen dem när jag tog av mig skorna den tredje kvällen.Jag kan verkligen rekommendera ett besök. Jag skulle även vilja besöka fler delar av Ungern vid ett annat tillfälle.