En trevlig semester i Serbien

Crille 23 Maj , 2015 0 Comments Semester, Serbien Belgrad, familj

2356

I somras åkte jag till Serbien med min flickvän. Hon är född i Sverige men hennes föräldrar föddes och bodde i Belgrad innan de som unga flyttade till Sverige.

Det var väldigt trevligt där och jag hade faktiskt ingen aning om hur det skulle vara. Men det var annorlunda, framförallt eftersom det inte bara var en typisk turistresa. Vi besökte hennes släkt och fick testa autentisk serbisk mat och dryck och även lyssna på serbisk musik. Hennes familj var givetvis jätteglada att vi kom dit eftersom det var väldigt längesedan hon var där sist.

Hon säger att hon inte pratar språket så bra men de kunde kommunicera och hennes släkt vara jättesnäll mot mig också. Och de skojade och försökte lära mig olika ord som de sedan skrattade åt mitt uttal.

Men en del vanligt turistande blev det ändå. I Belgrad blev det en hel del rundvandring. Det fanns mycket att titta på och olika maträtter att testa. Vi såg många monument, fina byggnader och stora torg. Vi såg även det gamla kungaslottet som ligger på Nikola Pasic-torget. Vi hann också med ett besök på ett museum med kultur från Rommarriket samt en titt på Nikola Tesla-museet.

Maten som vi åt bestod av mycket kött men samtidigt också av mycket grönsaker. Maten var ganska kryddstark men god och var väldigt mättande. Vi drack även mycket öl som var billigt och samtidigt riktigt god. Men vi satt och vilade ett tag efter varje måltid för efteråt hade vi inte ork att promenera.

Förutom Belgrad besökte vi också Palic som också bjöd på många fina platser med gamla och maffiga monumet. Vi åkte även till staden Sremska Mitrovica som är en av Europas äldsta bevarade städer som var viktig under Romarriket. Det var spännade eftersom jag gillar historia.

Det blir nog fler resor till Serbien. Jag gillade det verkligen.