Marrakech, en riktigt spännande stad

Crille 30 Apr , 2015 0 Comments Marocko, Resa Marrakech, semester

342

För några år sedan gjorde jag en spontanresa till Marocko. Jag hade bara någon vecka kvar innan semestern och hade nyligen brutit med min flickvän och ville helt enkelt bara bort från allt. När jag sökte på internet efter billiga flyg hittade jag ett bra erbjudande till Marrakech. Jag visste inte så mycket om staden men när jag tittade på lite olika bilder på platser från staden bestämde jag mig för att boka ett flyg och ett vandrarhem. Dessutom läste jag att landet var enkelt att resa i och att det fanns gott om hotell och vandrarhem.

Resan blev något jag aldrig varit med om tidigare. Jag hade inte rest själv förr. Men det visade sig att det inte var något problem. På vandrarhemmet fanns det många människor från flera europeiska länder samt även från USA, Kanada och Argentina. Så på kvällarna var det alltid något som hände på vandrarhemmet och vi satt uppe och pratade och hade det kul.

På dagarna besökte jag en massa olika spännande platser som folket på vandrarhemmet tipsade om varmt. Många av platserna låg i en del av staden som heter Medina. Där gick jag runt på basarer, jag besökte Koutobiamoskén som var riktigt vacker och torget Djemaa el Fna. Just vid det torget var det helt sanslöst hålligång, nästan som att vara på ett tivoli eller en cirkus. Där fanns teater, akrobater, roliga apor, ormtjusare med mera. Men sakta men säkert på kvällen förvandlas torget till en stor restaurang med massa matstånd. Det var dessutom billigt och mycket var riktigt gott.

I basarerna fanns det allt möjligt att hitta men samtidigt var det ganska märkligt. I Sverige är vi vana vid prislappar som ger det slutgiltiga priset. I basarerna i Marocko är det nästan en regel att man ska förhandla och pruta.

Jag kom sedan hem till Sverige igen med ny energi och ett gladare humör.

Skriven av Crille