En ljuvlig semester i Bretagne

Crille 07 Jan , 2015 0 Comments Bretagne, Semester bad, Bretagne

34289

Jag åkte på parsemester i somras tillsammans med min flickvän och ett annat kompispar. Vi åkte till Frankrike, närmare bestämt till Bretagne och hade det riktigt skönt. Jag har varit på flera ställen i Frankrike tidigare, såsom Paris flera gånger som är perfekt för shopping och där man kan gå runt i evigheter och titta på en massa olika saker. Jag har även varit vid rivieran en gång vilket innebar härligt bad och sol. Bretagne innebar ännu en skön semester men betydligt pittoreskare, mer avslappnat men ändå ljuvligt.

Först åkte vi till Saint-Malo som inte är någon stor stad med sina 50 000 invånare. Men stadens centrum är vackert och historiskt och ligger precis intill havet. Vi badade på sandstränderna och framförallt åt vi gott på restaurangerna. Vi åt nog enbart fisk och skaldjur under de tre dagarna vi var där.

Även i orten Audierne badade vi en hel del. Jag hade glömt ta på mig sololja första dagen där så jag brände axlarna rejält. Nästa dag tog jag på mig ordentligt med sololja så att man inte såg huden under det vita lagret. Men vi hade det riktigt kul där. Vi dök med snorkel, fiskade och paddlade kanot. En kväll var det extra mysigt i centrum då de ordnade en kvällsmarknad. Det var även vackert att bara gå runt och titta på byggnader och landskapet runt omkring orten.

Efter flera dagar av sol och bad gjorde vi en utflyckt till staden Dinan som är vacker med sin historia och sina många monument. Det är en medeltida stad och är helt enkelt bara underbar att gå runt och titta på.

I sin helhet var semestern kanon vi hade det trevligt från början till slut och vi ville inte alls åka hem när det var dags för hemfärd. Men vi får ta och åka dit igen helt enkelt.

Skriven av Crille